13/08/2013

Singapura Akan Jadikan Anwar Ibrahim Presiden Baru Untuk Bantu Ekonomi?


Selama hari ini kita lihat puak Singapura telah lantang dalam menyentuh perihal ekonomi Malaysia. Erti kata lain kalau dah kritik ekonomi negara orang lain, sudah tentu mereka lebih bagus. 


Namun begitu menurut MyMassa :

1. Lee Kuan Yew nampaknya cuba mencampuri hal Malaysia melalui buku terbarunya. Rasanya ramai pembaca yang sudah maklum tentang perkara ini.

2. Daripada Kuan Yew sibuk pasal hal Malaysia, lebih baik dia risaukan pasal hutang negara Singapura yang kini mencecah 111.4% GDP negara tersebut.

3. Anwar Ibrahim selalu temberang pengikutnya bahawa Malaysia semakin muflis di bawah BN kerana hutang negara baru mencecah 53.5% GDP. Kalau lebih 50% pun Pak Anwar Ibrahim sudah bilang negara ini MUFLIS, bagaimana pula dengan Singapura yang dah mencecah 110% GDP? Mungkin layak digelar BAPAK KEPADA BAPAK MUFLIS!
4. Kalau di negara Kota Singa sudah kekurangan pakar ekonomi, eloklah Lee Kuan Yew membuang egonya lalu suruh anaknya lantik Anwar Ibrahim sebagai penasihat ekonomi Singapura. Jangan tak tau betapa hebat Pak Anwar dalam bidang ekonomi sampai BANK DUNIA pun nak lantik dia jadi penasihat.
5. Kalau dah lantik Anwar Ibrahim, jangan lupa bawak Rafizi Ramli sekali. Nanti diorang boleh buat PEJABAT PENASIHAT EKONOMI NEGARA SINGAPURA sebagaimana yang mereka pernah buat di Selangor.

Manakala ini soalan Mctheory :

Kalau nak tau, negeri Selangor sekarang amat hebat, wifi percuma, kereta murah, tol free, sekolah tak payah bayar, universiti di tanggung oleh kerajaan negeri, elaun sara diri setiap bulan pada suri rumah rm500, parking tak payah bayar, kawin dapat bantuan RM10,000 dan terakhir sekali gaji terendah rm1500. Semuanya disebabkan Anwar dan Rafizi menjadi penasihat ekonomi.

Eh kejap ye Mc. Keris anak Selangor tolong jawabkan. Jawapannya semua ini hampeh! Sampai hari ini tak ada apa-apa pun. Puihh! Membohong. Haa alang-alang Singapura dah nak muflis apakata Anwar Ibrahim bertanding di Singapura untuk pastikan Singapura tak muflis?

K7L : Belajar jurusan Bahasa Melayu tetapi nak tunjuk hebat dalam bidang ekonomi?..Sama macam belajar goreng ayam tapi nak tunjuk power buat lemang..goblok!

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk