04/07/2012

Inikah Agenda DAP Jika PAP Masuk Semula Ke Malaysia?


Sebaik sahaja Singapura keluar dari Persekutuan Malaysia, Singapura mengiktiraf kewujudan negara Israel. Dimana kedutaan Israel ditubuhkan pada Mei 1969. Bulan yang sama berlakunya peristiwa rusuhan kaum 13 Mei 1969. Kebetulan?

 Percambahan ekonomi Singapura adalah dari dana dan pelaburan Israel & Amerika Syarikat. Menjadikan mereka sebagai antara negara Pro Israel yang tegar. PAP, parti pemerintah Singapura meninggalkan DAP di Malaysia sebagai penyambung perjuangan PAP.


Jika dikaji semula logo mereka dan maksud logo, anda akan lihat persamaan yang amat ketara menjadikan mereka memang memegang agenda yang sama. DAP merupakan ahli kepada Socialist International yang antara ahlinya adalah dari negara Israel itu sendiri.

Petikan daripada Perlembagaan DAP:

"Mengesahkan lagi dan memulihkan Perlembagaan
Malaysia kepada rangka kerja sekular yang asal, iaitu
sebagai sistem undang-undang tertinggi negara yang
menghormati nilai-nilai demokrasi dan hak asasi manusia
dengan memberi hak yang saksama kepada setiap rakyat Malaysia;"


DAP secara jelas akan memperjuangkan negara Sekular. Seperti mana dirangka oleh Malayan Union. Menjadikan bahawa angan-angan PAS didalam pakatan untuk berkuasa tenggelam dan PKR kemungkinan besar akan bergabung dengan DAP menjadikan kuasa Islam terkubur jika mereka menang,

DAP akan mengiktiraf Israel jika berjaya membentuk kerajaan. Di mana pula pendirian PAS ketika itu berlaku?


K7L : Nik Aziz akan kata "takpe..mereka kawan kita"...

1 ulasan:

  1. Dan apabila DAP memerintah, mereka akan hancurkan semua industri yang menjadi saingan kepada Singapura.

    ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk