07/07/2014

Mohon @PKamalanathan Ambil Perhatian Pasal Kes Cikgu-Cikgu Biadap!Keris tak faham kenapa masalah begini dipencilkan sehingga menjadi barah? Jika dulu zaman Keris bersekolah, jika ada pelajar mengandung tindakan yang dibuat adalah buang sekolah dan 'disenyapkan'. 

Sepatutnya bimbing. Sama seperti guru yang ada dalam video bawah ini. Mungkin PPD boleh bawa guru tersebut ke tempat yang sesuai dengan wataknya yang ganas. Seperti mengajar gajah ataupun lembu hitam di Sepanyol. Kerana guru-guru sebegini tidak layak mengajar anak kecil.

Kes 1
Jika dirujuk lagi pada klip youtube di atas, ulasannya tertulis seperti di bawah:

Guru pendidikan khas sk bandar mentakab, pahang sejak 2009. Sblm tu kt sk jenderak. Suka cari gaduh dengan semua cikgu. Guru besar skrg adalah yg ke-3.

Guru besar sblm ni penah buat laporan tp x smpi ke atas. Ppd penah dtg tp kes senyap mcm tu aje. Dulu dia langsung x masuk kelas. Skrg masuk tp tak sepenuhnya. Skrg dh start nk pukul budak. Guru2 semua sanggup bagi kerjasama kalo nk siasat tp pentadbir tak pasti.

Pentadbir tu gb n gpk. Ayah dia penah buat repot kt ppd kata cikgu sekolah ni yg ganggu anak dia. Tadi guru2 dh kumpul tandatangan utk buat memo laporan tp x pasti nk htr ke sapa.


sambung baca di Kedah News.

Kes 2


Satu lagi Keris nak minta sangat-sangat YB Kamalanathan untuk ambil tindakan terhadap guru yang merakam dan menyebarkan video seorang anak murid yang datang daripada keluarga susah. 

Rasa-rasa apa jadi pada moral dan mental adik Syakilla ini yang dipaksa bercakap begitu untuk dirakam? Sebaga seorang guru tindakan sebegini umpama binatang. Itu bukan mengajar tapi menghina. 

Hoi! Anak itu orang Islam dan Melayu lah! Kau biadap dengan bangsa sendir kenapa? Keris harap sangat cikgu yang rakam tu baca apa Keris tulis. Jadilah bangsa Melayu bukan Melayu bangsat.

Kes 3 

Ada seorang cikgu di Sekolah Menengah Kebangsaan Dato Hamzah di Pelabuhan Klang. Dengarnya ada cikgu tak hormat pelajar. Suka maki pelajar. Tak masuk kelas. Tak nak mengajar. Tak ada yang berani repot.

Sila siasat.

K7L : Puasa ni pun ada yang nak buat aku marah..

3 ulasan:

 1. MEntal kot cikgu ni...

  ReplyDelete
 2. Inilah jenis GURU-BANGANG - patutlah PELAJAR-BANGANG makin berlambak! Patut tpt. GURU-JAHANAM ni adalah kat LONGKANG - loyar-loyar LONGKANG kan berlambak dlm, rejim PENGGANAS DAPBANGKAI/PKRSODOM -yg. asyik bela PENJENAYAH BUAS !

  Jadi, nampaknya GURU/PELAJAR-LONGKANG pun makin ditingkatkan si rejim PENGGANAS ni!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 3. Guru mcm ni patut Dipecat 24 Jam..

  Tak sesuat orang Gila jadi cik gu..

  Mcm Nuar Gila..Partinya pun gaduh2 mcm Tok Gurunya

  ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk