12/07/2013

Calon PAS #KualaBesut Sahkan Dia Tidak Akan Ada Di Kawasan! - Bertanding hanay Untuk Parti Bukan Rakyat?Terkejut Keris bila baca kat blog Justice For Malaysia. Katanya ada cerita tak berapa nak elok pasal calon Pas. Dengar kata, calon Pas ni kalau menang, dia taknak buat kerja, sebab apa?

Melainkan wakil rakyat berkenaan sakit, ada urusan rasmi yang lain atau sebagainya, dimana seorang pegawai diamanahkan untuk menjalankan tugas tersebut bagi pihaknya, wakil rakyat berkenaan perlu berkhidmat sendiri kerana yang dipilih dalam pilihanraya adalah dia, bukan pegawai yang dia lantik.

Jadi apa cerita sekarang dengan calon PAS untuk PRK Kuala Besut Azlan Endut@Che Long yang awal-awal lagi sudah umum bahawa kalau dia menang dalam PRK kali ini, dia akan upah orang lain untuk menjalankan tugasnya sebagai ADUN.

Tambah pening kepala, Azlan menyerahkan bulat-bulat tugas berkenaan kepada orang lain, bukan sebab urusan rasmi sebagai ADUN, tapi demi untuk menjaga kepentingan perniagaannya yang sedia ada sekarang.

Untuk makluman, Azlan adalah kontraktor kelas A yang mempunyai banyak kepentingan perniagaan di Kelantan.

Jadi persoalannya disini sekarang, apa motif PAS meletakkan orang ini sebagai calon bila mana dia sudah awal-awal lagi memberi komitmen untuk 'tidak berkhidmat' kepada rakyat? Nampak jelas dia hanya berminat menjadi ADUN untuk mencari projek saja, bukan nak berkhidmat!!

Kata PAS ini parti rakyat, utamakan rakyat, tidak ada yang dibuat PAS melainkan untuk rakyat, tapi letak calon yang berharap untuk menang semata-mata sebab kukuhkan lagi perniagaannya dan dalam masa yang sama, serah orang lain untuk bantu rakyat.

Baik PAS calonkan saja pegawai tersebut dalam pilihanraya kecil yang ini, biarkan saja si Azlan ini dengan perniagaannya.

Lagipun, masuk akal ke kontraktor kelas A yang kaya raya sanggup tinggalkan semua kemewahan tersebut untuk menjadi ADUN yang sekadar terima gaji antara RM 4,000 - RM 5,000 sebulan saja ni.

Kadang-kadang, penulis pun tak faham apa kriteria yang PAS guna untuk penentuan calon parti tersebut. Harap duit saja banyak, tapi taknak berkhidmat kepada rakyat pun.K7L : Bertanding wakil rakyat tapi tak jadi wakil rakyat?..Seghupo tak bertanding be!..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk