19/03/2014

Tanggal Bendera Guna PBT - Tanda PKR Mengaku Kalah! #PRKKajang


Apa punya perangai puak Pakatan ni? Selama ini bukti mengatakan bahawa pihak PBT di negeri Selangor memang dijadikan patung mainan oleh puak Pakatan. Jika dulu Ronnie Liu memang cukup gemar mempergunakan PBT dalam melaksanakan hal-hal kotornya.

Hari ini masih ada juga orang yang mempergunakan kuasa mereka sebagai Kerajaan Negeri untuk mengarahkan pihak berkuasa tempatan membuat kerja kotor mengikut kehendak nafsu pemimpin PRK.

Kini gelombang Barisan Nasional telah Berjaya memberi kesan kepada kempen Kak Wan yang Nampak hambar dan tidak meyakinkan pengundi. Maka mereka telah mengambil langkah kurang ajar dengan mengarahakan pihak Majlis Perbandandaran Kajang untuk menanggalkan bendera Barisan Nasinal.

Anehnya, pemasangan bendera tersebut tidak melanggar akta pilihanraya yang telah ditetapkan. Mengapa mesti mereka tanggalkan tanpa sebab? Apapun sikap takut pada bayang-bayang sendiri membuktikan PKR lemah di Kajang.

Jika baru digertak pun mereka sudah goyang, apakah Kak Wan boleh berdiri berjuang untuk rakyat? Tindakan mempergunakn PBT sekaligus menutup perjuangan dan keadilan demokrasi yang Pakatan sering sebut.

Berlaku tidak adil ketika berkempen memberi signal kepada rakyat bahawa mereka hanya fikirkan kuasa sehingga sanggup membuat kerja kotor sebegitu. Pilih pejuang rakyat atau pejuang kuasa demi suami?


K7L : Pembohong!

1 ulasan:

  1. Konon penegak demokrasi.... belum memerintah negara dah tunjuk kezaliman. Siapa yang zalim sebenarnya?

    ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk