18/03/2014

Masalah Di Kajang - Apa PKR Buat 2008-2014? - Part 3 Sampah
Ekoran masalah denggi dan banjir. Kajang juga dicemari oleh bau busuk disebabkan oleh sampah Jadual kutipan sampah yang tidak seragam juga menjadi punca utama. Sikap pemantau (MPKajang), pemaju (PKNS) dan ADUN PKR yang lepas amat dikesali penduduk.

Ada satu kes di Taman Impian Putra, kerana sudah tidak tahan dengan bau sampah pihak penduduk telah cuba menghubungi ADUN PKR (Ketika itu Lee Chin Cheh) namun gagal. Telefon sahaja kata sibuk dan ada urusan lain. 

Janji yang tinggal janji. Berbeza dengan Chew Mei Fun yang membuat Akujanji kepada rakyat Kajang untuk Mendirikan pusat khidmat wakil rakyat dan berperanan sebagai jambatan berkesan di antara Majlis Perbandaran dengan rakyat jelata. 

Memantau pentadbiran kerajaan tempatan untuk memastikan kualiti perkhidmatan yg memuaskan. Memantau keberkesanan pihak MPKj dalam pembinaan dan penyelenggaraan infrastruktur-infrastruktur termasuk jalan,longkang,lampu jalan dan kebersihan persekitaran.

Baca juga:
K7L : Pasal peniaga selepas ini..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk