13/03/2014

Ada Orang Malu Mengaku Rakyat Malaysia? #Pathetic - Cadangan Untuk @shaberycBenda ni dah tersebar dekat FB. Apa punya turrr daa. Beria tak mengaku dia rakyat Malaysia. Ini jadinya bila kurangnya mesej-mesej berunsur kenegaraan di dalam televisyen. Kalau setakat lagu 1Malaysia belum tentu beri kesan mendalam.

Keris ingat dulu masa kecik-kecik, bila tengok tv kadang-kadang ada kuar lagu-lagu patriotik macam ni :

)Lama-lama dengar setiap kali keluar lagu ini pasti kita nyanyi sama-sama. Erti kata lain ia sebati dalam jiwa dan membentuk semangat patriotik melalui propaganda muzik. Itu zaman Keris kecik-kecik ramai budak akan nyanyi lagu-lagu tu kat mana-mana pun. 

Sebab sekarang ini kita sedang berdepan dengan manusia-manusia yang ingin mengahcurkna semangat cintakan negara melalui parti politik. Hari ini ada juga MP yang hari-hari ingin terapkan kebencian berbanding membincangkan bagaimana untuk memajukan Malaysia.

K7L : Lagu fav Keris! Malaysia Oh Tanahairku!..


4 ulasan:

 1. Memang dia tak layak mengaku dia rakyat Malaysia. Tanya dia...apa sumbangan dia pada negara?

  ReplyDelete
 2. tanah air ni pun tak memerlukan orang mcm ni.

  ReplyDelete
 3. Kenapa dia tak pindah warganegara.....orang-orang macamni banyak.....aju ada jumpa orang yang rosak pemikiran, dia tak kisah pun negara ni hancur, yang penting pembangkang menang....punya sakitnya jiwa orang-orang macam ni....sedih bila berjumpa dengan puak-puak ini.

  ReplyDelete
 4. Malu jadi rakyat Malaysia, sila berambussss!!!

  ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk