18/03/2014

Masalah Di Kajang - Apa PKR Buat 2008-2014? - Part 2 Banjir
Masalah sistem saliran sebenarnya membelenggu rakyat Kajang dari tahun 2008 lagi. Janji yang ditaburkan oleh kerajaan negeri Selangor untuk selesaikan tidak juga selesai. Pelbagai masalah timbul ekoran longkang yang tersumbat.


Ia sebenarnya menjurus kepada masalah pembiakan nyamuk aedes (Part 1 - Denggi ) Sekaligus meningkatkan masalah denggi. Peristiwa 2 Disember 2011 merupakan mimpi ngeri buat rakyat Kajang.

Kawasan terbabit seluruh pusat bandar Kajang, Plaza Metro Kajang, Hong Leong Bank Kajang, Jalan Jelok, Jalan Semenyih, Pasar Besar Kajang, beberapa kawasan perumahan sekitar dimana air naik setinggi 0.2-0.3 meter.

Kegagalan pihak kerajaan negeri dalam menyelenggara longkang dan sampah menjadi punca kepada banjir. Ada bekas ADUN Kajang PKR Lee Chin Cheh buat apa-apa?

Masalah sistem saliran ini sebenarnya telah dilihat secara holistik oleh calon Barisan Nasional, Chew Mei Fun sehingga beliau digelar sebagai YB Longkang suatu ketika dahulu kerana sentiasa prihatin dalam polemik itu.

Apa PKR Buat 2008-2014? 


Baca juga Part 1 - Denggi

K7L : Part 3 akan menyusul..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk