11/01/2012

PAS Tolak Amanat Ustaz Fadzil Nor? - #saveMsia


Ini Amanat Allahyarham Ustaz Fadzil Nor yang juga umum tahu beliau merupakan pejuang sejati PAS dan disegani berbanding Nik Aziz. Mati kita menyelami maksud sebenar disebalik amanat beliau. Pengertiannya cukup berbeza dengan perjuangan PAS yang kini seakan didominasi 'suara luar'.

Jika kita sama tafsirkan ia secara sedikit teliti."JANGAN MASUK PAS UNTUK CARI DUNIA""JANGAN PANGGIL PEJUANG ISLAM UNTUK NAK DI PUJI""JANGAN PERASAN MACAM ULAMA KALAU PERJUANGAN SETAKAT SERBAN,JUBAH,JANGGUT DAN KOPIAH"


PAS BUKAN UNTUK BURU DUNIA,PAS UNTUK BURU AKHIRAT HIDUP MULIA ATAU MATI SYAHID,HIDUP BERIMAN,HIDUP BERMARUAH"
Kini kalau kita lihat, Hasan Ali mula dicerca kerana tindakannya terhadap gereja DUMC, kemudian klimaksnya apabila beliau menempelak Anwar Ibrahim. Jelas seorang pejuang sejati Islam didalam PAS dibuang demi kepentingan politik. Dimanakah sebenarnya kedudukan Islam pada PAS? Nama Islam didalam Parti Islam Se-Malaysia itu hanya sekadar nama, bukan lagi satu perjuangan.


Sumber : Medan Tempur Kedah

K7L : Kalau Ustaz Fadzil Nor masih bernafas, sudah tentu beliau menangis melihat kehancuran pegangan Islam didalam PAS...

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk