21/12/2017

Selar Latihan Dijalankan SPR, Pembangkang Cuba Alih Isu - Tengku Sariffuddin1. Tindakan pembangkang yang menyelar latihan yang dijalankan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) bertujuan untuk mengalih perhatian daripada populariti mereka yang semakin merundum.

2. Setiausaha Akhbar Perdana Menteri, Datuk Seri Tengku Sariffuddin Tengku Ahmad berkata, Malaysia merupakan negara yang mengamalkan demokrasi, dan menjadi amalan untuk menjalankan latihan sebelum pilihan raya.

"Malaysia seperti demokrasi yang lain secara rutin menjalankan latihan semula sebelum pilihan raya untuk menggambarkan pertumbuhan penduduk. Ini merupakan proses normal, bebas daripada campur tangan politik dan dikendalikan oleh SPR yang bebas,".

3. Tengku Sariffuddin berkata, pembangkang mempolitikkan proses dan eksploitasi sistem undang-undang untuk menghentikannya adalah percubaan untuk mengalih perhatian daripada populariti mereka yang semakin jatuh.

4. Tambah beliau lagi, pembangkang akan membuat pelbagai dakwaan terhadap sistem kehakiman negara ini sekiranya keputusan tidak memihak kepada mereka malah turut membawa ke peringkat antarabangsa.

"Tujuan untuk berbuat sedemikan adalah untuk kepentingan dan keuntungan politik mereka sendiri dan ia dapat dilihat dalam beberapa siri sebelum ini,".

5. Tambahnya, badan kehakiman negara ini adalah bebas dan adil malah tidak pernah dipengaruhi oleh mana-mana pihak.

Sumber: KLXpress

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk