06/11/2014

@Armand_PJU Punya Kes Lagi Teruk Dari @AnwarIbrahim?


Keris sangat  tertarik dengan isu peremajaan parti yang cuba di bawa oleh Saudara Arman Azha, Exco Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia..


Tujuan Keris kongsikan artikel ini bukan untuk menentang tetapi ingin mencari titik permulaan dalam transformasi meremajakan parti seperti yang dijanjikan oleh Presiden parti untuk survival UMNO dalam PRU 14..

Apa komen anda? Keris sokong apa yang dikata demi UMNO!

Assalamualaikum Dan Salam 1Perjuangan ,

Tertarik hati saya bila tiga Senator dilantik semalam dimana ketiga2 Senator berusia lebih 50tahun, sampai bila lah nak ada peluang utk berikan ruang dan peluang bagi pimpinan muda yg konsisten dalam gerak kerja sebagai Senator2 muda bagi mengangkat agenda yang dilaungkan transformasi politik.

Saya rasa tak salah jika berikan lantikan Senator pada selain pada veteran Parti :

1) Pimpinan Muda UMNO/BN

2) Wakil NGO muda/belia

3) Wakil Veteran Tentera

4) Wakil Veteran Polis

5) Wakil Golongan Pimpinan OKU

6) Wakil Pendidik Muda

PRU14 pengundi muda akan bertambah dan rata2 anak muda mahukan pimpinan gabungan antara baru dan lama bagi memantapkan dasar2 kerajaan.

Bila lar nak buka mata ttg kepentingan suara orang muda dlm pembuat dasar. Sampai bila lar nak peremajaan Parti.

Masih relevan ker laungan Peremajaan UMNO/BN ? Anak muda mahukan kolobrasi pimpinan muda dan lama dalam pembuat dasar parti mahupun kerajaan..

Tetapi jika kita nilai keadaan kini ianya masih tidak seimbang dlm kedudukan orang muda baik drpd segi peremajaan parti mahupun kerajaan.

Bukan sekadar itu, qouta bagi orang muda dalam GLC juga masih tidak dilaksanakan. Landskape politik dan ekonomi berubah mengikut zaman.

Cuba kita renungkan sejarah, kemerdekaan juga hasil perjuangan anak2 muda. Dahulu kita boleh lihat kepimpinan negara bermula pada usia muda kerana diberikan peluang dan ruang oleh generasi kepimpinan terdahulu.

Kenapa zaman itu mudah , kenapa kini susah..Harus ingat PRU14 peratusan pengundi muda meningkat, rata2 mahukan orang muda sebagai wakil suara mereka.

Kesian tgk bila seseorang yg tiada pendirian..Kita konsisten dlm perjuangan bagi kepentingan orang muda, terutama dlm isu peremajaan Parti...Kita sebagai pemimpin muda parti harus berpegang pada pendirian dlm perjuangan bukan mengikut buta sahaja..

Ada ker nak bandingkan kouta Senator ngan Parlimen Belia..Kesian bila tak paham ianya dua perkara berbeza..Ada ker keluar statement macamana kalau veteran minta kouta Parlimen Belia..Soalan yg dilihat emosi.

Cakap depan2 baru contoh pemimpin. Bukan cakap belakang tapi tak paham kenapa kita nyatakan "PENTINGNYA PEREMAJAAN PARTI" Ianya harus ada perlaksanaan bukan sekadar laungan retorik.

Saya konsisten dlm isu kepentingan orang muda bukan bermusim. Pada yang emosi nak marah silakan..Itu bezanya saya dan orang lain. BERKATA BENAR WALAUPUN PAHIT..

Saya secara konsisten perjuangkan suara orang muda dlm kearah negara maju selaku generasi pewaris negara .

"Berkata Benar Walaupun Pahit"

Renung2kan pimpinan negara .

Armand Azha Hj Abu Hanifah
Exco Pemuda UMNO Msia

K7L : Peremajaan parti.. Pelaksanaan Atau Fantasi?

2 ulasan:

  1. Dalam senarai tu tak der pun dimasukkan golongan muda profesional dan intelektual. Misalnya ahli akademik muda di IPT. Tu sebab ramai dlm kalangan kumpulan ni sokong pembangkang mcm Dr. Azmi Sharom kat UM tu. Malah mrk ni sangat penting sebab mereka yang hari2 jumpa mahasiswa. Jadi kalau pensyarah2 ni pro pembangkang, tu yg mrk mudah pengaruhi gol. muda spt di UM dan UIA tu...

    ReplyDelete
  2. K.j sibuk mengangkat imej sendiri,tu yang orang muda Lagi menyampah dengan umno....Armand berapa k.j bagi Kat kau?hehe

    ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk