25/06/2014

5 MCA 1 Gerakan - Tahniah @NajibRazak - Sila Terus Bagi Muka Pada Yang 'Menangkan' BN
1. Liow Tiong Lai - Menteri Pengangkutan
2. Mah Siew Keong - JPM
3. Wee Ka Siong - JPM
4. Lee Chee Leong - Timbalan Menteri, MITI
5. Chua Tee Yong - Timbalan Menteri Kewangan
6. Senator Chu Mei Fun - Timbalan Menteri Wanita

Tahniah! Ini baru dikatakan demokrasi terpimpin. 5 MCA dan 1 Gerakan. Ok fine Gerakan memang kita dah janji dan memang ada kuota untuk mereka. MCA dulu kata tak mahu ada dalam kabinet jika tak membantu kenapa lepas tukar Presiden semua berbondong-bondong nak ada dalam kabinet.

Orang yang kalah pun dapat jawatan. Sebab itu BN kena faham, kalau dah kalah tak perlu lantik senator lepas tu lantik dalam kabinet. Tak kisahlah dia jawatan apa pun. Naib Presiden ke Ketua apa ke. Patut jadikan ruang 'kekosongan' untuk bantu parti dengan jawatan yang dipilih ahli parti. Tak ada dalam kabinet tak apa sebab rakyat tak pilih tu sudahlah.

Beri muka sangat akan menunjukkan kita lemah. Tapi Keris agak setuju dengan pendapat beberapa rakan iaitu kita beri peluang. Malas dan tak kompeten lagi, kita boleh hentam cukup-cukup.

Ada dalam 3 tahun untuk MCA buat kerja sungguh-sungguh. Diharap tak ada pula perasaan buat kerja acah-acah mak enon sebab tahu kalau kalah lagi sekali pun tetap ada dalam kabinet. 

Apapun aku yakin ini semua penasihat yang salah bisik pada telinga PM. Dah tiba masa reshuffe pegawai-pegawai dalam PMO?

K7L : Nak bagitahu.. reshuffle bukan tambahan..

4 ulasan:

 1. kalah dpt pangkat..kalo mcm tu xyh keja,,,,lain tahun mesti dpt lgi....najib ni ...baik x bertempat

  ReplyDelete
 2. Inilah PM paling bangang dalam sejarah.

  ReplyDelete
 3. Pm segala mcm ngong duk ada...gila giler giler...

  ReplyDelete
 4. Telor dah kena ikat kat bangsa cina

  ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk