31/07/2011

Sejarah Penubuhan PAP dan DAP!..Melayu Wajib BACA!

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum w.b.tKeris akan mengeluarkan beberapa siri 'Dalil - Dalil Kenapa Parti DAP Harus di Tolak'. Sebagai permulaannya, Keris perkenalkan dahulu sejarah penubuhan Parti kauvinis ini bermula dengan sejarah PAP dan diikuti oleh sejarah DAP. Ini kerana ramai rakyat Malaysia terutama masyarakat Islam melayu masih belum jelas akan perjuangan dan matlamat sebenar kedua Parti tersebut. Keris akan memberi maklumat mengenai peminggiran melayu di singapura jika berkesempatan.

Menyingkap sejarah PAP (People’s Action Party) atau dalam Bahasa Melayu – Parti Tindakan Rakyat singapura di tubuhkan seawal tahun 1954 lagi yang di pelopori setiausaha utamanya pada masa itu , Lee Kuan Yew. Siapa yang tidak kenal dengan Lee Kuan Yew, pemimpin yang terkenal dengan sikap suka bermuka-muka dan selalu menimbulkan sikap ketidakpuasan hati kepada bangsa Malaysia (Melayu) dan (Islam) sama ada Singapura masih bersama Malaysia pada ketika itu atau sudah terkeluar dari kesatuan Malaysia.

Biar penulis menceritakan detik sejarah yang benar dimana saat – “Semasa merancang strategi untuk berkuasa, Kuan Yew dan PAP menjadi terlalu Melayu. Masuk masjid turun masjid menjadi lumrah. Setelah berkuasa, umat Islam, kaum Melayu tiada dalam kamus Kuan Yew mahupun PAP.Ini kebenaranya ,modus operandi PAP hanya mahu berkuasa-setelah menawan hati Melayu dan Islam, akhirnya keturunan melayu dibersihkan di Singapura. Jahatnya Lee Kuan Yew pada masa itu.

Penulis mencari persamaan pula dengan Parti DAP di Malaysia , yang seratus peratus sama strateginya dalam berkuasa iaitu jelas sekali apa yang berlaku di Pulau Pinang, Penasihat DAP, Lim Kit Siang dan anaknya, Lim Guan Eng sanggup turun naik masjid serta surau semata-mata mahu memikat hati orang Melayu. Akhirnya disambut oleh PAS ketika ini,yang percaya pendekatan DAP nampak Islamik dan pada hakikatnya menghancurkan umat  Melayu dan Islam di Malaysia.

Serius BAHAYA!!! “Siap isytihar diri sebagai Khalifah Guan Eng lagi. Maka bertakbirlah Melayu terpukau dengan silap mata DAP. Sampai nama tuhan pun dijual tidak apa sebab Kit Siang dan anak lelakinya itu saudara kita sekarang, kata pak janggut,”

Persoalan!! yang harus kita semua fikirkan baik Melayu,Cina dan India juga kaum–kaum di Malaysia apakah kesamaan antara DAP-PAP satu kebetulan??? Democratic Action Party (DAP) adalah adik People Action Party (PAP). Apabila Singapura berpisah dari Malaysia pada 9 Ogos 1965, pendaftaran serpihan parti PAP yang ada di Malaysia dibatalkan. Devan Nair ( MP Bangsar pada waktu itu ) cuba menghidupkan semua PAP dengan nama Parti Tindakan Rakyat tetapi ditolak oleh pendaftar pertubuhan. Devan Nair kemudian menggunakan nama Parti Tindakan Demokratik atau dalam Inggerisnya Democratic Action Party (DAP). Dan ianya diluluskan pada 19 Mac 1966 lalu meneruskan agenda PAP di Malaysia. Nah !!! adakah ini kebetulan???

DAP sering memanggang 5 ekor babi dalam program makan malamnya. Kenapa 5 ekor? Ianya adalah simbolik kepada bintang satu yang mempunyai 5 bucu. Setiap bucu melambangkan kententeraan, inteligensia, petani, buruh dan generasi muda. Bintang berbucu 5 adalah logo universal komunis di seluruh dunia. Bucu 5 juga bermaksud 5 benua dan tangan. Lihatlah warna yang digunakan DAP-PAP iaitu merah. Warna merah ini adalah warna rasmi parti-parti komunis di seluruh dunia. South Sea Communist Party atau Nanyang Communist Party dibuka di Singapura pada 1922 sebelum dibubarkan menjadi Parti Komunis Malaya pada tahun 1930. Satu lagi ruang minda anda terbuka!!!

Satu perkara utama yang perlu kita tahu tentang LOGO parti DAP-PAP teryata ada kesamaan- buat perbandingan mengikut resipi sendiri ,lihat perbezaan dan kesamaan logo parti DAP-PAP ini :

-Keduanya ada hubungkait dengan zionis ? -

-Warna merah membawa ideologi komunisma yang sama-


-Diawal kemunculan PAP-MELAYU|ISLAM fokus utama-

DAP adalah anak atau serpihan kepada PAP di Singapura, kita harus tanam didalam hati akan perkara ini-  Serius BAHAYA !!! jika DAP dibiarkan akan meracuni pemikiran orang Melayu dan Islam-tolak mereka sebelum kita ditolak dan diusir bagai sampah.


DAP adalah anak atau serpihan kepada PAP di Singapura, selatan Persekutuan Tanah Melayu. Lee Kuan Yew yang tidak setuju dengan cubaan Perikatan-UMNO bertanding dalam pilihan raya di Singapura , telah membuka cawangan PAP di Semenanjung Malaysia. Apabila Singapura berpisah dari Malaysia pada 9 Ogos 1965, pendaftaran parti PAP telah dibatalkan pada 9 September 1965, tahun yang sama. 
Bangsar yang ditinggalkan oleh PAP cuba menghidupkan PAP yang baru dengan nama Parti Tindakan Rakyat Malaysia. Tetapi pendaftar pertubuhan menolak penubuhan PAP kerana nama yang sama itu akan mengelirukan orang ramai. Oleh itu Devan Nair menggunakan nama baru iaitu 'Parti Tindakan Demokratik' atau DAP. Pada 3 Mac 1966 Surat dari Pendafar Pertubuhan menolak penubuhan DAP kerana perlembagaan parti itu tidak selaras dengan peraturan undang-undang Perdaftaran Persatuan. 

Pada 19 Mac 1966 pendaftaran DAP diluluskan oleh Pendaftaran Pertubuhan. Devan Nair berulang kali menegaskan bahawa DAP tidak akan mengamalkan dasar perkauman dan berusaha mencantumkan kembali Singapura ke dalam Malaysia. 

Sebelum pendaftaran DAP diluluskan, pilihan raya kecil Rahang, Negeri Sembilan telah diadakan berikutan kematian Ahli Dewan Negeri Rahang dari parti Perikatan telah meninggal dunia. Dr Chen Man Hin  selaku Ahli Jawatankuasa Penaja DAP telah bertanding atas tiket bebas dan menang dalam pilihan raya yang diadakan pada November 1965 itu.  

                                                                            
rujukan : Wikipedia
               Kekanda Penaksj


Islam Agamaku! Melayu Bangsaku! 

Dirgahayu Malaysia Tanahairku!

Keris 7 Lok kata: melayu harus sedar akan matlamat sebenar mereka ini..DAP ingin hapuskan hak melayu dan ISLAM!

7 ulasan:

 1. crita btol dah tapi kena tambah elimen2 penting lg..PAP dibubar dan dijadikan DAP di sebabkan 13Mei yg berlaku sebab 2 Sama Saja dia pny prinsip...so tolong tanya lg pada org lama yg keje sebelum merdeka n tentang 13MEi apa yg berlaku...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saya rasa tak payah nak cerita pasal 13Mei lagi!! Itu dah jadi out-of-date!! Budak2 muda sekarang nie mana hendak dengar itu semua!! Fikir kan isu2 terbaru ok? Saya tahu tapi saya tak nak cakap di sini! huhu!

   Delete
 2. Sat bukan komunis bintang tiga ka? Erm mohon pencerahan

  ReplyDelete
 3. Mendiang Devan Nair. Beliau pernah dipaksa meletakkan jawatan pada tahun 1985 kerana mengalami masalah mabuk minuman keras yang agak teruk sampai beliau terpaksa mendapatkan rawatan di luar negara. Sangat teruk. Seorang yang ketagihan arak, beliau pernah pengsan ketika satu lawatan ke Sarawak (kalau tidak ada salah sayalah). Antara yang menceritakan masalah beliau yang menyebabkan beliau terpaksa meletakkan jawatan ialah BUKU DIALOG BERSAMA PEMIMPIN tulisan Yusof Harun.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tak payah lah nak cerita pasal Devan Nair lah atau Yusuf Ishak ker!! Itu kan cerita orang2' tua!!

   Delete
 4. komunis mmg bintang tiga, tp bucu bintang kn ade lima....

  ReplyDelete
 5. Kenapa TAK PAYAH NAK CERITA???? CERITA ORANG TUA??? apa yg awak takut??? takut kebenaran diketahui oleh orang ramai dan bangsa awak jatuh? agenda kotor awak jatuh?? ehh plzz laa... ini sejarah yang harus semua orang tahu... golongan muda tahu... terutama orang melayu yang semakin hari semakin bodoh tak tahu menilai siapa DAP sebenarnya....

  ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk