25/05/2014

Pilih Wakil Rakyat Anak Tempatan Atau Orang Luar?Jika kita diberi pilihan hari ini. Untuk pilih seorang wakil rakyat dari kawasan itu sendiri ataupun orang luar. Sudah tentu anak tempatan akan menjadi pilihan. Apa sudah tidak cukup baguskah anak tempatan yang membesar di kawasan itu untuk berbakti pada rakyat di kawasannya sendiri?

Pilihan ini pilihan pengundi. Bayangkan kesusahan yang akan ditimpa jika tersalah pilih. Sejarah telah mengajar kita DAP punya ahli parlimen tak pernah turun padang dan tidak akan ambil peduli hal rakyat.

Kita perlukan sorang pemimpin yang mengambil berat tentang semua kaum dan memahami keluhan rakyat. Bukan yang hanya tahu komplen tapi abuk pun tarak. Calon DAP pun nak bercakap pass mikrofon pada orang lain. Cukup 'kuat' untuk jadi wakil rakyat?


K7L : Jangan salah langkah.gelang patah dah jadi mangsa..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk