17/02/2014

Menarik! Mari Pilih Siapa Layak Jadi MB Selangor!


Mengapa Kajang jadi tumpuan? Mengapa Anwar Ibrahim jadi calon di tempat yang bukan tempat dia membesar? Melainkan ketika dia dimasukkan ke Penjara Kajang ketika bersalah dahulu.

Dari bekas banduan Penjara Kajang kepada ADUN Kajang? Punyalah teruk Pakatan punya calon. Desas-desus kata Anwar nak lawan sebab nak jadi MB Selangor memang jadi buah mulut orang. Persoalannya, siapa sebenarnya MB pilihan rakyat Selangor?


Mari join banci yang sedang di buat di blog The Unspinners
Siapa MB Selangor pilihan sebenar rakyat?


Home » » JOM SURVEY: Siapakah MB Selangor pilihan rakyat sebenar?
JOM SURVEY: Siapakah MB Selangor pilihan rakyat sebenar?
Posted by The Unspinners at 2/14/2014


Menjelang PRK Kajang ni, timbul macam-macam desas desus rakyat tentang siapa patut dan lebih layak jadi MB.

Khalid Ibrahim seorang ahli korporat dan sudah satu penggal sebagai MB Selangor. Ada golongan suka pada Khalid dan ada golongan tidak. Dia membawa cara korporat dalam pentadbiran awam. Sebagai pemimpin politik, Khalid tidak punya pengaruh sangat.

Azmin Ali adalah pengikut setia Anwar Ibrahim. Orang muda bercita-cita ini kini Timbalan Presiden PKR. Lama inginkan jawatan MB. Pernah jadi exco dan kini tidak mahu jadi exco.

Namun Azmin tiada pengalaman korporat atau sebagai pentadbiran awam. Hanya kerja sebagai budak bancuh kopi Anwar Ibrahim di Kementeriaan Kewangan lepas diambil dari pejabat Dr Mahathir.

Jika PKR tidak mahu atau tidak boleh jadi MB, hanya PAS saja yang layak memegang jawatan MB. Masaalah cuma DAP tidak mahu beri sokongan dna pilihan mereka lebih pada PKR.

PAS mempunyai jumlah kerusi paling banyak, oleh itu mereka rasa mereka layak untu pegang jawatan MB. Pilihan mereka mungkin sekali antara dua ahli exco iaitu Pesuruhjaya PAS Selangor, Dr Rani atauIskandar Abdul Samad.

Kalau menang PRK Kajang, Anwar Ibrahim dijangka mahu dijadikan MB Selangor. Ada pengalaman sebagai Menteri hingga sampai ke Timbalan PM.

Adalah kebolehan sikit sebanyak sebagai pemimpin politik dan pendedahan tentang perkhidmatan awam. Secara technical, dia tak cekap dan amat memerlukan orang lain.

Adakah dia pilihan orang ramai?

Kalau bukan ditentukan oleh orang ramai, siapa antara mereka ini adalah pilihan ramai? Atau pilihannya bukan dari yang atas?

SILA NYATAKAN PILIHAN ANDA DALAM BANCI DI ATAS. BANCI DI ATAS ADALAH UNTUK SEMINGGU HINGGA JUMAAT HADAPAN 21 FEBRUARI PUKUL 12 TENGAHHARI

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk