27/10/2013

Mahfuz Bean Mengamuk Setelah Teori Kentutnya Terbongkar! #PRKSgLimau #BeraniHijrahMacam-macam cerita pasal puak PAS yang semakin hari semakin terdesak sehingga tersedak di Sungai Limau. Menurut blog Shah Alam Rebels :

Pesuruhjaya Pas Kedah, Datuk Mahfuz Omar bersama Pengarah Operasi Pas PRK Sungai Limau, Datuk Amiruddin Hamzah mendakwa, BN dikesan membuat tawaran kepada pengundi untuk menunjukkan gambar kertas undi yang dipangkah mereka bagi mendapatkan 'habuan'.

Katanya, para pengundi diminta merakamkan kertas undi dengan menggunakan telefon bimbit dan kemudiannya menunjukkan kepada petugas BN apabila keluar daripada pusat membuang undi.

Bagaimanapun, ketika diminta pemberita menunjukkan bukti tentang dakwaan itu, Amiruddin yang juga Ketua Pembangkang DUN Kedah tergagap-gagap lalu berkata, ia merupakan amalan yang berlaku dalam PRK terdahulu dan dipercayai akan berulang di Sungai Limau lagi.

Barangkali, Amiruddin sudah lupa bahawa penduduk di Sungai Limau bukanlah seperti pengundi luar di Kelantan yang ditawarkan sejumlah wang oleh Pas bagi menunjukkan bukti mereka pulang dan mengundi Pas.

Pas pada PRU yang lepas telah menggunakan taktik ini untuk membawa para pengundi di luar Kelantan untuk pulang mengundi dengan menawarkan habuan lumayan jika mereka mengundi Pas. Difahamkan jumlah habuan sekitar RM300 - RM500 untuk setiap kertas undi yang ditunjukkan.

Taktik ini juga dilihat berjaya kerana memberi kemenangan kepada Pas untuk terus memerintah di Kelantan.

Yang peliknya, Pas pula menuduh BN akan melakukan taktik mereka di Sungai Limau.

Penduduk Sungai Limau tidak menggunakan telefon bimbit canggih atau 'smart phone' yang punya kamera untuk merakam kertas undi itu.

Penduduk Sungai Limau adalah petani dan nelayan yang serba kekurangan sejak kawasan itu dimenangi Pas. Rata-rata adalah golongan warga emas.

Tindakan para pemimpin Pas dan membuat kenyataan fitnah pada sidang media semalam jelas berniat jahat bagi menggambarkan bahawa BN mengamalkan kempen tidak sihat.

Ini dinamakan sebagai 'Teori Kentut'. Mereka yang kentut, sebaliknya tuduh orang lain pula yang kentut.

K7L : Masing masing nak jadi hero...

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk