10/08/2015

DAP Arahkan GHB Halau Ahli Mereka Yang Berkawan Dengan UMNO?Gerakan Harapan Baru (Harapan Baru) tidak akan bertolak ansur dengan mana-mana anggota gerakan itu yang berkawan atau menyokong seteru politiknya Umno, kata pengerusi jawatankuasa penajanya, Haji Mohamad Sabu

"Sesiapa yang berkawan dengan Umno, anda kena keluar," kata Haji Mohamad Sabu, yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu, di majlis makan malam Aidilfitri bersama Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng di Seberang Jaya, malam tadi

Mat Sabu juga menyatakan, Umno adalah musuh sebenar GHB dan bukannya PAS. Penubuhan GHB juga adalah disebabkan pemimpin GHB mahu meneruskan perjuangan menumpaskan Umno bersama DAP.

Menurut Mat Sabu, tindakan pemimpin GHB yang tidak lagi bersama PAS adalah kerana PAS kini sudah semakin termakan sogokan kuasa dan pangkat dari Umno.

Akibatnya, PAS bertindak memutuskan hubungan dengan DAP yang selama ini membantu PAS untuk memenangi banyak kerusi khususnya semasa Pilihanraya Umum ke 13 lalu. Semua itu hanya kerana gilakan kuasa serta kebendaan yang ditawarkan oleh Umno.

Kini dengan adanya GHB, rakyat tak perlu risau kerana DAP akan tetap disokong untuk menumbangkang perjuangan melayu Umno. Rakyat Malaysia akan kekal bersama DAP dan menolak perkauman melayu Umno didalam mentadbir negara. 

Bangsat sungguh Melayu-melayu GHB yang sanggup bermusuhan dengan saudara seislam demi tunduk kepada kemahuan DAP yang terang terang musuh islam dan pejuang kafir harbi.

Sudahlah PAS yang dulu mereka sokong dikhianati, diajak juga bermusuhan dengan UMNO yang tidak kacau mereka. Apakah semua ini arahan DAP?

K7L : Pengkhianat semua ni yang duduk dalam GHB!..

3 ulasan:

 1. Cara kominis memerintah. Macam kuku besi. Bergaul sesama rakyat pun x boleh. Apa ke benda ni? Si Melayu GHB ni pun ikut je. Ini bukan cara Islam, walaupun mereka tu Islam.

  ReplyDelete
 2. Kalau dah macam tu perangai pemimpin GHB.........
  Dalam firasat aku GHB ini tak lebeh sebagai Gerakan Hancur Bangsa dan ianya akan menerima nasib yang lebeh terok lagi dari semangat 46.....sama2lah kita tunggu dan lihat!

  ReplyDelete
 3. Subahanallah..jahat sunguh dn busok hati betul manusia yg seorang ni?,Ya Allah selamatkanlah pemimpin dn tanah tumpah darahku ini.

  ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk