10/12/2014

Anwar Ibrahim, PKR Dan Pluralisme?Apa itu Pluralisme?

Pluralisme agama merupakan konsep yang luas tentang penerimaan agama-agama yang pelbagai. Antara fahaman ini adalah:

  • Tiada satu pun agama yang tunggal dan eksklusif untuk menjadi sumber kebenaran, atau setidak-tidaknya terdapat kebenaran dan nilai yang benar dalam agama lain.
  • Penerimaan kebenaran wujud dalam dua atau lebih agama dengan penekanan aspek-aspek yang diterima oleh agama-agama tersebut.
  • Menggalakkan kerjasama dan dialog antara agama-agama yang berbeza bagi meningkatkan persefahaman.
  • Digunakan sebagai istilah untuk merujuk kepada keadaan hidup bersama secara harmoni di antara penganut agama yang berbeza.
Inilah yang Anwar sedang buat. Tolenrasi yang tidak mengikut syiar Islam. Tidakkah tabu bercakap tentang Islam dalam Gereja? Tidakkan mengelirukan bila perkata tentang persamaan bible dan Al-Quran? 

Tak percaya? Dengar apa Anwar cakap dalam Video :


Erti kata lain toleransi yang berlebihan. Inilah terjadi bila fahaman Pluralisme sedang disuntik kepada mereka yang dalam kesusahan. Kerana ujian Allah kepada mereka yang sedang susah mahupun senang adalah berkenaan pegangan diri.

Jika kita terlalu susah akan kita sanggup berbuat apa-apa sampai ada yang sanggup ubah agama untuk anaknya dapat makan. Jika terlalu senang mereka lupa rezeki Allah yang tentukan.

Anwar ada dekat yang senang tapi susah. Haha! Senang sebab kaya dengan dana Israeliyyat tetpai susah sebab sampai sekarang tak dapat jadi PM. Apapun Anwar dah buktikan dia tidak layak jadi rakyat Malaysia apabila Rukun Negara tidak menjadi ikutan. 

K7L : Raja pun kau dah tak hormat, agama kau lacurkan, apa lagi yang kau nak Syaitan?

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk