02/05/2018

Calon PH Untuk Kuala Langat Ada Kesalahan Rasuah Untuk Projek Pasir?SALINAN LAPORAN SPRM KE ATAS CALON PKR PERLABUHAN KELANG

Adalah dengan ini saya ingin membuat laporan ke atas saudara Azmizam Zamanhuri Ahli Majlis PKR pusat, penyelaras PKR DUN Pelabuhan Klang yang disebut sebagai perancang dalam sindiket penipuan pasir di Selangor.

Merujuk kepada pendedahan yang dibuat di http://kartelazmin.blogspot.com dan juga risalah yang tersebar jelas menyebut Suhaimi Shafei, setiausaha politik Menteri Besar Selangor, Xavier Jeyakumar bekas Exco kerajaan Selangor dan Azmizam sebagai mereka yang terlibat dalam mengutip wang secara haram bagi tujuan rasuah bagi mendapatkan kontrak pasir.

Bukan itu sahaja Azmizam Zamanhuri terlibat mengarahkan pekerjanya muhamad mohd khusairi untuk menubuhkan sebuah syarikat yang namanya sama seperti GLC yang menguruskan pasir Selangor. (rujuk salinan akuan bersumpah lampiran 1) Azmizam mengarahkan Muhammad menubuhkan Kumpulan Semesta PLT Sdn Bhd bagi tujuan mengelirukan dan semua duit yang dikutip melalui usaha mengelirukan ini diserahkan terus kepada azmizam.

Bukan sahaja mewujudkan syarikat bagi tujuan menipu malah sindiket ini turut terlibat mengeluarkan dokumen palsu termasuk dokumen rasmi kerajaan. Laporan polis bernombor Banting/002198/17 pernah dibuat mengenai perkara ini namun menurut beberapa sumber azmizam sendiri sombong mengatakan tidak aka nada tindakan ke atasnya kerana dalam polis juga dia ada orang.

Kumpulan Semester Sdn Bhd iaitu agensi rasmi kerajaan Selangor yang mengendalikan industry pasir sangat sedar mengenai sindiket yang didalangi pemimpin pkr. Rujuk dokumen KKSB dengan rujukan KSSB / Legal / 02-112 secara jelas menyatakan KSSB sedar sindiket ini termasuk jenayah pemalsuan dokumen tetapi malangnya tidak ada tindakan lanjut mungkin kerana pemimpin pkr sendiri menjadi dalang.

Didalam pendedahan dibuat juga disiarkan beberapa keeping gambar yang dikatakan mesyuarat sindiket pasir diadakan di bilik mesyuarat exco kerajaan negeri Selangor

Bersama laporan ini saya serahkan :

- Salinan risalah sindiket pasir Selangor, rompakan disiang hari
- Salinan akuan bersumpah 1 menyebut penglibatan pemimpin pkr
- Salinan akuan bersumpah 2 menyebut mengenai kutipan wang dan pemalsuan dokumen
- Salinan laporan polis
- Salinan gambar mesyuarat sindiket pasir yang dikatakan di pejabat exco kerajaan negeri
- Salinan daftar perniagaan syarikat yang seakan nama kumpulan semesta yang diwujudkan untuk menipu

** laporan oleh Khalid Mohd Ismath di SPRM Selangor pada 25 April 2018

Solidariti Anak Muda Malaysia (Selangor) dan Pertubuhan Gerakan Penegak Suara Selangor

Menjemput semua

* Calon PRU dalam Selangor Dari semua parti mahupun bebas
* Wakil - wakil parti politik
* Semua pengundi Selangor
*Wakil wakil media
Ke Taklimat Umum

"Pendedahan dan pembentangan Bukti Jenayah calon - calon PRU Selangor"

Hari : Sabtu
Tarikh : 5 Mei 2018
Jam : 3.30 ptg
Lokasi : Hotel DE ART Shah Alam
Waze : https://waze.com/ul/hw281mjgs5
Google : https://g.co/kgs/s5XYgD

Sebarang Pertanyaan Sila Hubungi Talian :
011-18685019 - EDY NOOR
Semua bahan Bukti juga Akan dicetak Dan diedarkan. rakaman atau live FB dibenarkan.

Nasiruddin Mohamed

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk